activiteiten

Ook Werkloos?

Elke dag zoeken jongeren werk via interim.

Dit is wat wij meemaken:

luister naar onze interim-verhalen! - kom op voor verandering!

datum: zaterdag 5 april 2014

uur: 14u

plaats: Genk Centrum (op de Markt tegenover Start People)


Als ik goed scoor op een test, heb ik ook geen job!

Ik heb een test mogen doen als penitentiaire bewaker. Ik heb daar ook een opleiding voor gevold. Ik had het maximum van punten en de consulente belde een week later dat ik te speels was voor de job. Dat was bij Randstad. Ik vroeg me af hoe ik speels kan zijn bij het afleggen van een test?

Ze beloven mij vast werk, maar dat komt niet.

In augustus 2013 belde Vivaldi's Genk me op voor een vacature bij CPE. Ze vroegen of ik wou langskomen. Ik ga langs diezelfde dag. Het was een job als magazijnier. Het interimkantoor vertelde me dat als ik mijn best deed, ik mocht blijven. Ik ben ongeveer twee weken bezig geweest Toen zei het bedrijf dat ik de week er op niet hoefde terug te komen, maar dat ze best tevreden over me waren. Toen ik vroeg waarom ik niet meer mocht terugkomen, zeiden ze: “Ja, het was om het puin hier achter op te ruimen en dat is nu gedaan.”

Ze beloven dat ze me opvolgen, maar dat doen ze niet.

Ik had werk gevonden via Vivaldi's interim. Ik was een week ziek: maandag naar de dokter geweest en had een week gekregen omdat ik vrijdag pas voor een gastroscopie kon gaan. Ik rij nadien rechtstreeks naar het interimkantoor om dat ziekenbriefje af te geven. Daar zeggen ze mij dat ze het werk en al op de hoogte zouden brengen, ik moest dus niets doen. Dus dan trek ik mij daar niets van aan en ga dus gewoon naar huis omdat zij alles gaan regelen... Vrijdag krijg ik telefoon van het werk: dat ik niet meer hoef te gaan omdat ze van niets wisten. Ik was heel kwaad toen en ben terug gegaan naar Vivaldi's. Ze zeiden dat ze geen briefje hadden gehad... Dat is woord tegen woord en wie gaat dat bewijzen.
Ik ben een mens!

Ik had me ingeschreven voor Sita bij Adecco. Ik werd om 03.00u in de nacht gebeld om om 05.00u te beginnen in Maasmechelen!


Vorige week, eind september, kwam ik bij KONVERT en die consulent vroeg wat ik hier kwam doen. Ik zei dat ik graag werk had. De man had me nooit gezien en zei gewoon vlakaf: "Ja maar, jij ziet er niet uit als een die wilt gaan werken. Ik zie je zo meer thuis zitten." Ik werd echt heel boos, want die man die kent mij helemaal niet!? Ik zei dat dat niet waar was en dat ik wel graag wilde werken. Die consulent zei dat hij mensenkennis had en zo kon zien dat wat ik zei niet waar was. Ik werd woest en had echt zin om uit te vliegen, maar ben dan gewoon weg gegaan.

Vacatures blijken niet te bestaan.

Ik zag een vacature op de site van de VDAB, er was een job als verkoper. Ik zocht de winkel op via internet, maar deze winkel bleek niet te bestaan.