ieper

Ze hadden gezegd dat ik schoon geld ging verdienen

… Aan 6,70 EUR per uur. Je moet daar dan voor gaan werken. Ze hadden gezegd dat ik schoon geld ging verdienen. Ze hadden niet precies gezegd hoeveel, maar dat bedoelen zij dus met schoon geld. Ik heb gezegd: “Kijk, ik ben geen leegaard, maar voor minder dan 10 EUR per uur kom ik mijn deur niet meer uit”. Als je eens gewoon geweest bent om in het bedrijf waar ik voorheen werkte schoon geld te verdienen, ga je niet rap voor minder dan 10 EUR je deur uit gaan om te gaan werken. ’t Moet ook nog leefbaar blijven.

… Je moet eens de belastingen bekijken op het einde van het jaar. Ik heb belastingen gekregen van een jaar nacht te werken via interim. Ik mocht 3000 EUR belastingen betalen. Omdat die interims niets afhouden. Maar ze zeggen dat er wel niet bij. Ja, ik kreeg daar een mooie wedde, maar op ’t einde van ’t jaar mocht ik 2 maandwedden achterdragen. Ja, maar dat zijn kostelijke vogels, hoor. Dit heb ik meegemaakt bij Adecco. Ik had het nochtans gevraagd om het maximum af te houden. “Jaja”, hadden ze gezegd. Jaja, 3000 EUR belastingen. Het jaar nadien 1500 EUR belastingen.

… Ze moeten meer klaar en duidelijk zijn over wat je op een werkplaats gaat verdienen. Wat je op het einde in je handen gaat hebben. Meestal zeggen ze het brutoloon. En dan krijg je je loonfiche… Bijvoorbeeld toen ik gewerkt heb bij Bellewaerde. Ik verdiende per uur 6,70 EUR. Sorry, hoor, geef dat aan iemand die een vakantiejob doet, maar niet aan iemand die voltijds gaat werken. Het is misschien raar gezegd, maar als je met moeite aan 1000 EUR per maand geraakt met je loon, dan kun je aan de dop blijven, want je krijgt met je dopgeld de volle pot. En het vermindert maar na een jaar. Ze maken van de mensen leegaards! Dat komt vooral door de interims. Want ze betalen zoveel mogelijk de minimumlonen aan de mensen. Soms heb je wel eens geluk dat je een goed werk vindt waar je goed verdient, maar dat gebeurt niet veel, hoor.