Hoe verloopt uw traject binnen het bedrijf?

Vroeger werkte ik binnen het bedrijf als vakantiejob om mijn opleiding te betalen. Nadat ik afgestudeerd was en geen werk vond met mijn diploma, ben ik hier beginnen werken. Dat was in april 2016. Vanaf april 2016 tot en met juni 2016 heb ik dan met dagcontracten gewerkt. Vanaf juli heb ik dan weekcontracten gekregen. Maar vanaf de paasvakantie in 2017 ben ik opnieuw dagcontracten beginnen krijgen.

Hoe komt het dat uw contracten dan weer naar dagcontracten zijn gegaan?

Op die manier kunnen ze gemakkelijker ons thuis zetten, om studenten te laten komen. Die zijn goedkoper. Ze zijn dan wel goedkoper, maar ze verzetten minder werk omdat ze geen ervaring. Waardoor ik denk dat het goedkoper zou uitkomen voor het bedrijf om het ervaren personeel niet langs de kant te schuiven voor vakantiejobs.

Merk je dat er al zaken veranderd zijn sinds je hier werkt?

Ja, ik merk wel dat er heel veel meer mensen van vreemde origine hier werken. Wat een paar jaar geleden ook al zo was, maar nu valt het op dat het er veel zijn. Het moeilijkste hierbij is dat wij heel veel tijd verspillen, met zaken uit te beelden zodat zij ons begrijpen, want bijna niemand kan Nederlands of Engels. Maar het bedrijf kan niet anders dan hen aan te nemen, want niemand anders wilt hier nog werken.

Hoe komt het dat niemand hier wilt werken?

Bijna iedereen gaat hier weg omdat ze ergens anders werk vinden met een vast contract.

Wat is er naast de contracten, wat hier nog moet verbeteren volgens u?

Als we overuren doen, worden deze aan 150% uitbetaald, maar enkel als je 5 dagen in de week werkt. Als je een dag minder werkt in die week, wordt het maar aan 100% uitbetaald.

Ook kunnen wij niet klagen tegen iemand als er iets verkeerd is, omdat er geen vakbond is voor interim-arbeiders.

Maar eigenlijk wil ik ook correct betaald worden. Ik ben verantwoordelijke van mijn gang, maar ik wordt evenveel betaald als de rest. Ik moet meer werken, en van de ene naar de andere kant spurten, overuren doen, … maar ik krijg evenveel geld als diegene die ik moet aansturen. Ik vind wel dat voor die extra verantwoordelijkheid extra geld mag zijn. Nu krijg ik 12€ bruto, wat eigenlijk niet zo veel is.

Wanneer we nieuwe moeten opleiden, krijgen we daar ook vaak te weinig tijd voor. Als er veel nieuwe zijn, mag deze opleiding maar 30 min per persoon duren.

Merk jij nadelen aan uw situatie nu?

Ja, als ik een auto zou willen kopen, of iets anders, moet ik altijd mijn ouders als borg zetten, want anders wilt mij niemand iets lenen. Nu ben ik ook terug thuis gaan wonen, zodat ik kan sparen voor iets van mezelf.  

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen